through the teaching of Bruno Gröning - Company Message

ALBANIAN SITE
„Duaje Jetën – Zotin! 
Zoti është kudo. “ 

(Bruno Gröning 04/12/1958)
09.06.2019

"Unë nuk dua të përlëvdohem nga një prej njerëzve të mi të ardhshëm: Unë nuk jam Perëndia, por unë jam vetëm hyjnor, si çdo njeri i ardhshëm!" (17 tetor 1955)

"Dhe mos më idolizoni, por adhurojeni All-llahun, le t'i lutemi Atij, t'i lusim Atij dhe le të besojmë se Ai do të na japë (mirë), unë vetëm krijoj lidhjen". (5 tetor 1957)

"Unë dua të ndihmoj dhe të shëroj, nuk bëj asgjë vetë, por e di që fuqia rrjedh tek unë dhe se unë mund ta përhap atë për të shëruar njerëzit". (4 shtator 1950)

"Sapo kam biseduar me një shkencëtar i cili e njoh botën, dhe tha:" Po, çfarë mund të bëni, ne nuk mund ta bëjmë. Ne nuk lëmë asnjë gjë të paprovuar për të hulumtuar gjëra që janë të vendosura midis qiellit dhe tokës, por kurrë nuk kemi arritur atje. Dhe shumë herë kemi menduar, se kishim ardhur në një udhë. Por pastaj e humbëm gjurmën, dhe kur menduam se arritëm qëllimin, ajo ishte zhdukur. "(1950/09/26)

"Kush e ka kuptuar trupin tonë? Shkencëtarët - për shekuj me radhë po kërkojnë dhe ende nuk e kanë kuptuar trupin e njeriut." (05.10.1958)

"Unë e di që unë jam paraqitur keq si një kriminel, por me Jezusin tonë ka ndodhur njëjtë dhe ai është gozhduar në kryq, por kjo nuk ka rëndësi. Unë jap jetën time që njerëzimi të mund të jetojë dhe unë nuk do të lë asgjë të paprovuar për t'i dhënë njerëzimit kjo për të marrë së bashku, se njerëzimi mund të jetojë, ndihem i detyruar të ndriçoj njerëzit dhe të mos lëmë asgjë të paprovuar, dhe nëse ndonjëri prej jush dëshiron të thotë se nuk ka Zot Perëndi, unë e lë veten të copëtohet. besim! "(31.08.1950)

"Çfarë ju thithni, atë që ju pranoni, keni, nëse keni vetëm për të marrë gjëra të mira, për të lënë mënjanë, ju gjithmonë keni të mirën".

"Ju do të jeni të shkëputur nga të gjitha të mirat nëse merrni vetëm një mendim të keq, atëherë nuk do të keni asnjë lidhje, aty do të humbni të gjitha të mirat, keni humbur përsëri hyjnore, pastaj ajo zhduket nga trupi, sepse atëherë do nuk do të qëndroni aty, sepse ju vendosni për trupin tuaj, ju merrni të keqen e atij momenti dhe pastaj do të ndjeni që ju, domethënë, gjithë trupi juaj do të kapeni nga e keqja dhe se nuk do të jeni më zot duhet të jetë afër trupit tuaj, të jetë shumë afër, se rryma, rryma e jetës, të cilën ju mund ta quani aktualisht shërimin, sepse ju çon në shpëtim, që pastaj ta përvetësoni atë ". (27 tetor 1957)
27 mars 2019

Bruno Gröning:

Çfarë ju merrni, çfarë ju pranoni, ju keni vet. Nëse merrni vetëm energji të mirë, hiqni të keqen, gjithmonë keni të mirën. "

"Ju do të humbni të gjitha të mirat duke pranuar vetëm një mendim të keq.

Pastaj nuk ke më lidhje. Ti heq dorë nga të gjitha të mirat, përsëri hyjnore. Pastaj ajo zhduket nga trupi, sepse nuk qëndron. Sepse ju jeni përgjegjës për trupin tuaj.

 Në atë moment të të menduarit keq, trupi juaj vetëm atëherë do të ndjejë se ju, dmth. Gjithë trupi juaj, po kapen nga e keqja dhe se nuk do të jeni më në gjendje të kontrolloni trupin tuaj.

Vetëm atëherë duhet të vijë dikush për të vënë dorën mbi ju. Ai duhet të jetë i afërt me trupin tuaj, shumë afër, që fuqia jetësore, rryma e jetës - të cilën vërtet mund ta quani shërim dhe fuqi hyjnore, sepse ju udhëzon në shpëtim - mund të absorboheni nga ju. »(27. Oktober 1957)

"Burrat do të mësojnë se të gjithë si njerëz të sëmurë nuk kanë më nevojë të vijnë tek unë, sepse do të ishte një absurditet. Nuk dua ta vendos veten më lart për shkak të kësaj.

Por dëshmitë që tregova vullnetarisht, tregojnë se kurrë nuk kam nevojë të bëj atë që njerëzit mendojnë - ose madje kërkojnë. Unë nuk kam nevojë të vij tek ata; Ju nuk keni nevojë të vini tek unë. Unë ndërtova urën.

Ata nuk e shohin atë, por unë ju kam treguar rrugën shpirtërore. Kjo është urë që të çon në rrugën hyjnore. Ashtu si sëmundja juaj është e fiksuar mendërisht dhe shpirtërisht në trupin tuaj, po kështu është i gjithë veprimi im dhe veprimi i parëndësishëm; është shpirtërore. Çdo sëmundje kushtëzohet shpirtërisht. "(15.09.1950)


Bruno Gröning:

 • • „Ndihem i detyruar ta pastroj njeriun. “(22/09/1950) 

 • • „Unë i mësoj njerëzve cdo gjë që con cdonjeri në rrugën e Zotin me anë të mesimit të Krishtit; dhe këtë duhet ta zbatojmë. “ (data e pacaktuar)

 • • „Kjo ka të bëjë me të vërtetën, dhe t’ia rrëfesh të vërtetën njerëzve;  t’i bësh të ditur njërëzve cfarë është e vërteta dhe si e ka përcatuar  Zoti jetën (…) për njeriun.  “ (18/01/1959)

 • • „Është shumë e nevojshme t’ju them juve vetëm të vërtetën shumë e shumë herë, dhe t’ju tregoj juve vetëm atë cilën ju mund të zbuloni sit ë vërtet në veten tuaj. Por tani ju duhet të bindeni për këtë. “ (04/12/1958) 

 • • „Unë nuk forcoj njeri, Unë le cdonjeri të lirë për cdo gjë dhe thjesht I këshilloj përsëri ata që të binden vetë për cdo gjë. “  (26/12/1958)

 • • „Ju lutem, mos jini mendjelehtë !(…) nuk keni pse të besoni cfarë ju them (…) por është një detyrë qe ju keni: të bindeni vetë për të! “  (05/10/1958)

 • • „A e besoni, une jam ketu vetëm për t’ju përkëdhelur ju te gjithe,(…) t’ju ledhatoj, t’ju përqafoj? Unë besoj se është më mire të them  hapur të vërtetën për njerëzit që kanë shpërdoruar jetën e tyre këtu. “ (05/10/1958)

 • • „E kam përsëritur kaq here (…), dhe përsëri Unë vetëm mund të theksoj: është e nevojshme, miq! (…) Ua them juve cdo vit, për aq sa mund të jem këtu, derisa cdokush ta ketë kuptuar, derisa individi t’I bindet asaj qe duhet t’I bindet dhe derisa ai të ndjekë Atë të cilin të gjithë ne duhet të ndjekim herët a vonë,” (03/10/1958)

 • • „Kur do të ndalojë njëherë e mirë nevoja dhe misteri ? Kur do të reduktohet ushtria e sëmundjes? (…) me siguri asnjëherë, të dashur miq, për aq kohë njerëzit të vazhdojnë kështu.(…) Duhet që të kthehen, ata vërtet duhet që të jenë kjo gjë… dhe gjithashtu të bëjnë cdo gjë që Zoti ka përcaktuar për ta per, jo ndryshe, ata duhet të bëhen të lidhur me Zotin. Ata duhet të vijnë në udhëheqjen hyjnore, pa të cilen nuk ka jetë.” (05/10/1958)

 • • „Zoti është ati ynë, krijuesi I tokës tonë! (31/08/1950); “  Zoti është jeta. Dashuria është Zoti.  Dhe ai e bëri të qartë:

 • • „Të gjithë ne varemi nga Zoti. Pa zotin nuk ka jetë, sepse Zoti është jeta vetë! “ (05/10/1958)

 • • „Zoti është gjithcka për ne, dhe cfare jemi ne pa Të? Ua them me të ërtetë: asgjë! 

 • •     „Duaje Jetën – Zotin! Zoti është kudo. “ (04/12/1958)


28.11.2017


JETA ËSHTË ZOTI – Ҫfarë do të thotë?

Pjesë nga një Fjalim i Alfred Hosp mbajtur më 27.10.2001 në Judenburg

Shumë herë BG më tregoi kur unë isha prezent: “Unë nuk di shumë, por unë di atë çfarë njerëzit nuk dinë më.”
Kjo tregon çfarë njeriu modest ishte ai. Ne nuk mund të masim atë që BG dinte vërtet, por ai tha që di të vërtetën. Ai na tregoi neve, atë që është e nevojshme për të jetuar një jetë të mirë e mos ta shpërdorojmë atë.
 
Dy nga këto deklarata janë:
 
“Jeta është Zoti”

“Njerëzit që duan të mirën, janë në thelb hyjnor. Nuk janë Zoti, por hyjnor. Njerëzimi ka harruar të mbajë lidhjen me Zotin. Ata janë joshur dhe mashtruar gjatë shekujve të kaluar dhe në këtë mënyrë kanë humbur lidhjen me Zotin. "

Çfarë do të thotë kjo ?
Për këtë unë do të doja të lexoja një tekst shumë interesant dhe të dobishëm për ju.
Ky tekst është nga një ligjëratë, i cili u mbajt nga FredyHosp më 27 Tetor 2001 në Judenburg (afër Graz në Austri.)
 
A.Hosp : "E njoha BG në 1950, 51 vjet më parë. Dhe në këto 51 vite jam përpjekur  gjithmonë për të mbajtur lidhje me Zotin. Kjo nuk ka qenë gjithnjë e lehtë. Zoti është harmonia më e madhe. Ne vetëm mund ta marrim hyjnoren, kur ne jemi të ekuilibruar, kur kemi paqe në mendje. BG ka theksuar se është shumë e nevojshme të jetosh me paqe në mendje në ekuilibër mendor dhe kënaqësi të brendshme. Sepse vetëm në këtë mënyrë ne jemi në gjendje të marrim kontakt me vibracionet e larta të Zotit dhe të përthithim energjinë.
Kjo energji, e cila rregullon dhe shëron gjithçka brenda trupit, dhe për më tepër edhe në frymë dhe shpirt. Shërimi është nga shpëtimi, nga shenjtërimi, tha Bruno Gröning . 
 
Për pjesën tjetër do të doja të thoja paraprakisht se unë vetëm përmend, vetëm të flas, për atë që kam dëgjuar nga BRUNO GRÖNING . Unë pothuaj do të më duhej të thoja pas çdo fjalie, “Bruno Gröning tha ..."
Por miqtë gjithsesi e dinë, se unë vetëm përsëris, çfarë Bruno Groening  kishte thënë dhe atë që unë kam njohur si të vërtetë. Tani, pas 50 vjetësh, me ndërgjegje mund të them, se Bruno Groening  pati gjithmonë  të drejtë, që çdo fjalë, që ai ka folur, ka drejtësinë e saj, ashtu siç e tha ai:
“Nuk është e nevojshme të më besoni mua, por të bindeni vetë, që është e vërteta e pastër!"
 
Tani, çfarë do të thotë: "Jeta është Zoti?"
Kjo nuk do të thotë asgjë tjetër, veçse që ju të jetoni në mënyrë të drejtë, nëse ju jetoni me të drejtë, veproni me të drejtë, mendoni dhe ndiheni me të drejtë. Nëse ju doni harmoninë në jetën tuaj, ju duhet ta jetoni harmoninë dhe duhet që vërtetë të përpiqeni të qëndroni të qetë.

Një tjetër pohim nga Bruno Groening është: "Mos harxhoni asnjë moment të vetëm në një mendim jo të mirë!" Natyrisht, kjo është shumë e vështirë, sepse kjo varet nga ajo që nxjerë nga qetësia, kështu që humbasim durimin apo mërzitemi. Shumë të mërzitur. Më vonë e kuptojmë, se e gjithë vepra ishte e panevojshme, sepse në fund të fundit ne do të marrim ndihmë dhe çdo gjë do të jetë në rregull. Është kaq e rëndësishme të mësosh të kesh besim, të mësosh gjithashtu të kesh besim në situatat e vështira. Të mësojnë të kesh besim në ndihmën e hyjnores. Në qoftë se ne dalim nga qetësia , ajo është vetëm një situatë për të njohur sa besim ka qenë aty më parë. Bruno ka thënë: "Ki besim dhe beso", që është supozim.
"Ki besimi dhe beso, ndihmon dhe shëron fuqia hyjnore."
Nuk mjafton të provoni një herë, të keni besim dhe të besoni dhe pastaj të shikoni nëse funksionon apo jo. Çdo pyetje në sferën spirituale, çon në ndërprerjen e rrymës hyjnore dhe të ndihmës hyjnore dhe të udhëheqjes hyjnore.
 
Mbaj mend që nuk lejohej ta pyesje Brunon në lidhje me diçka tërë jetën e tij. Tek tuk mund të bëje ndonjë pyetje për gjërat spirituale. Herët a vonë një përgjigje do të vinte në mënyrë të mrekullueshme gjatë ligjëratave të tij.
(Koment nga Petra: dyshimet të dashur miq, prishin gjithçka)
 
Shumë shpesh nuk arritëm  të lidhemi me Zotin, mund të jetë edhe shumë shpesh. Përsëri shpesh e kemi përsëritur: Të lutem, të lutem Zot i dashur, më ndihmo, unë shpresoj, që unë do të kem shëndet.
Kjo fjalë "Shpresoj" ose "shpresë", Bruno Groening nuk donte ta dëgjonte, sepse dyshimi është në brendësi të saj. Ashtu dhe fjala "ndoshta", sepse edhe dyshim është në brendësi të saj.
Njeri nuk duhet të vështrojë sa të pavetëdijshëm janë njerëzit. Nga njëra anë, ne besojmë në plotfuqinë e Zotit, dhe në anën tjetër kemi dyshim në plotfuqinë. Këtyre dyshimeve I vjen gjithashtu përvoja që ne ndonjëherë me të vërtetë  nuk marrim ndihmë. Por jo për shkak se fuqia nuk ishte atje, vetëm për shkak se, ne dyshuam fuqinë e madhe shpirtërore. Dhe kjo është arsyeja pse, ne kemi humbur harmoninë me hyjnoren.
 
Shpesh Bruno Gröning thoshte, një kthesë e madhe është e nevojshme, një kthim-pas në sferën spirituale, një kthesë-pas në jetën emocionale, një kthesë-pas në bindjen dhe në besimin fetar. Nëse shikojmë situatën ndërkombëtare, nuk duhet të pyesim, përse Zoti e pranon këtë, sepse kjo edhe kjo pyetje është një gabim, një gabim njerëzor.
Njerëzit gjithmonë mendojnë, Zoti duhet të ndërhyjë. Njerëzit e kanë vullnetin e lirë nga Zoti! Ky vullnet i lirë duhe edhe të respektohet, kur ndodhin vështirësi, siç janë tani në botë.
Por ne duhet të jemi të bindur, që të paktën njerëzit do të kuptojë se nuk ka asgjë të bëjë me urrejtjen dhe dhunën.
 
Unë pyeta një herë në sferën shpirituale, sesi e mira mund të fitojë, ndërsa kaq shumë ligësi po prish të keqen? Prandaj nuk duhet të thuhet: Mirësi, si duket bota? Kjo nuk është e jona. Detyra e jonë është të besojmë, të kemi besim, të jemi të bindur, që të paktën bimët e vogla e së mirës do të sigurohen dhe çdo gjë tjetër do të neutralizohet nga vetvetja. Kur ne mbjellim një kopsht, për shembull, ne nuk do të bëjë gabimim që të mbjellim me qindra bimë, dhe të themi, tani e kam mbjellë kopshtin tim shumë mirë. Pas pak vitesh, kopshti do të jetë i mbingarkuar me të mbjella, saqë ju nuk mund të ecin nëpër të. Çfarë do që të na mësojë? Jeta është aq e fortë, jeta është më e fortë se çdo gjë. Nëse ne jemi të mbjellë një pemë apo një bush, ne mund të imagjinojmë, se sa e lartë pema do të rritet apo sa e gjerë ferrishtja do të jetë. Ju do të le një hapësirë në mes të bimëve nga fillimi. Ajo që desha të them është: Natyra na mëson fuqinë e jetës.
 
Në fillim, një bimë e vogël me dy gjethe rritet nga gruri i vogël. Fara mbin. Në rregull. Pastaj ne vetëm duhet të presim për dritë të mjaftueshme, t'i japim ujë të mjaftueshëm dhe herët a vonë nga kjo bimë e vogël rritet një pemë e mrekullueshme ose një shkurre e çelur. Kështu që ne mund të shohim që e mira është rritur sërish. Ёshtë siç jemi ne. Ne jemi ata, të cilët mbjellin kopshtin. është e shkruar në bibël, që Zoti ka thënë: "Unë jam hardhia që bënë verën, ju jeni vera (degët). Kini vëmendje, mos humbni lidhjen me hardhinë që bënë verën,  përndryshe rrushi do të thahet.”
 Dua të them, e mira do të fillojë me shumë pak njerëz. Këtu është një, atje një tjetër dhe atje një tjetër sërish. Nuk është sasia e rëndësishme, por cilësia. E rëndësishme është që ky person me të vërtetë të qëndrojë me të mirën. Së pari për vete, fillimisht të jetë një stacion transmetimi i Zotit. Në kohën e teknologjisë stacionet e trasmetimit janë shumë të rëndësishme, por ato funksionojnë vetëm kur ata janë të sintonizuar në valën marrëse. Ёshtë e dhimbshme ndonjëherë, kur transmetimi i preferuar, sapo të ketë filluar, papritmas ekrani i televizorit fillon të dridhet.
 
Çfarë ndodhi? Shpesh është veçse hiçgjë kur dërguesi fikej. Nuk mund të vazhdojë me transmetimin, sepse vala e dërgimit është ndërprerë. Ka një një shqetësim teknik, një shembje për shembull dhe dërguesi nuk është më në gjendje të transmetojë programin. Ne si miq të Bruno Groening duam të mirën, edhe ne jemi edhe stacione trasmetuese.
 
Ne duhet të kemi kujdes, kjo është e vetmja gjë që duhet bërë: të jetojmë në harmoni e të qëndrojmë tërësisht në frekuencat e së mirës. Mbajeni në mendjen tuaj: nëse jemi të mërzitur, nëse jemi të trishtuar, nëse kemi frikë, atëherë programi do të zhduket komplet. Imagjinoni po të ishim marrës televiziv, me një ekran të paqartë, shpejt ne do të thoshim: "Ups, unë nuk dua të jem një trasmetues që interferon. Unë dua të jem një marrës e të qëndroj për të trasmetuar fuqinë."
 
Është shumë e rëndësishme: qëndroni sa më shumë të jetë e mundur në harmoni, sa më shumë që të jetë e mundur, të zhvilloni besimin dhe sa më shumë të jetë e mundur të zhvilloni përhapjen, kështu që shqetësimet e vogla nuk na largojnë nga ekuilibri ynë.
 
Tani, edhe diçka tjetër, e cila pyetet gjithmonë dhe është gjithashtu është shumë urgjente: A duhet të mendojmë edhe për miqtë e tjerë? Këtu Bruno Groening ka thënë diçka shumë interesante: "Imagjinoni një trekëndësh të qëndrueshëm." Si një piramidë, donte të thoshte ai. "Energjia vjen nga lart, lart është Zoti, dhe në anën e majtë është ai, i cili lutet për një tjetër dhe në të djathtë është ai, i cili po kërkon ndihmë. Tani, nuk duhet të bëjmë gabim, të sintonizohemi direkt për kërkimin e ndihmës, sepse ndërlidhja e kësaj është e rrezikshme, që do të thotë, është e mundur që të përthithësh trazirat nga një tjetër.
Pra, ju lutem jo ndërlidhje, por: kur të merrni vesh se dikush ka nevojë për ndihmë, "dërgoni" një radio-sinjal. Në epokën e satelitëve do të dërgohet një sinjal radio dhe sateliti do ta pasqyrojë atë në vendin , ku është e nevojshme. Mirë pra, në sferën spirituale është Zoti.
 
Kur ne sintonizohemi për dikë, nuk është nevoja të përshtatemi për orë të tëra, as dhjetë minuta, as edhe një minutë: ne dërgojmë sinjalin për shembull: po lutem për paqen në botë, " dhe ky sinjal kalon në ndihmën e Zotit. Kjo ndihmë po shkon, aty ku nevojitet, duke u siguruar që ai është gati të pranojë ndihmën.
 
Ne e dimë që Zoti është i plotfuqishëm! Zoti është i gjithëdijshëm. Pra, përse atëhere ne duhet të lutemi për diçka? Sepse njerëzit kanë vullnetin e lirë.

Fusha e fuqisë së Zotit është aty, ashtu siç është rryma atje, por nevojitet një njeri, që bëhet aktiv. Nëse ne duam dritë, ne vetëm shtypim butonin, ndezim dritën dhe drita është atje.
Website Builder provided by Vistaprint